Tue lapsesi kehitystä – lue ajatuksiamme lapsista nyt Leluakatemian blogista

Pureskelu rauhoittaa
31. lokakuuta 2023

Apua, lapseni pureskelee kaikkea

Tuntuuko sinusta, että lapsesi jatkuvasti pureskelee, mutustelee ja imeskelee paljon erilaisia asioita kuten hihansuita ja kyniä? 
Siinä tapauksessa sensorisesta pureskeluvälineestä voi olla apua.  
Lue oppaamme liittyen lapsiin, jotka pureskelevat, ja saa myös vinkit oikeanlaisen sensorisen pureskeluvälineen hankkimiseen. Saat myös toimintaterapeuttimme neuvot pureskelevan lapsen ymmärtämiseksi ja auttamiseksi.

Katso kaikki digitaaliset lelumme
28. elokuuta 2023

Interaktiiviset lelut tuovat kotiin sekä todellista että virtuaalista leikkiä

Digitaalinen universumi tarjoaa upeita leikkitapoja, joissa yhdistellään käsiteltäviä hahmoja sovelluksen kanssa. Lue blogistamme lisää digitaalisesta leikistä sekä uusista AR-peleistä. Ja mitä se AR oikein tarkoittaa? Opi aiheesta lisää täältä.

Opi ratsastamaan keppihevosella – 10 hyvää puolta ja 3 hauskaa leikkiä
9. elokuuta 2023

Opi ratsastamaan keppihevosella – 10 hyvää puolta ja 3 hauskaa leikkiä

Miksi keppihevoset ovat nousseet niin suosituiksi ja mitä niiden kanssa voi oikein leikkiä? Saa hyviä ideoita ja inspiroidu keppihevosleikeistä ja varusteista. Lue myös 10 hyvää puolta keppariharrastuksen aloittamisesta.

Koulunalku 2023: hyviä neuvoja vanhemmille
10. heinäkuuta 2023

Koulunalku 2023: hyviä neuvoja vanhemmille

Ottaako pieni päiväkotilapsesi ensimmäiset askeleet koulutiellä? Tuntuuko lapsesi yhtäkkiä paljon etäisemmältä.

Lue tästä blogikirjoituksesta parhaimmat neuvomme, jotka lähentävät teitä ja auttavat tekemään koulun aloituksesta paremman.

Mathlinks Numberblocks sopiii eri ikäisille lapsille
22. kesäkuuta 2023

Numberblocks kehittää matemaattisia perustaitoja leikin kautta

Uudet Numberblocks-paketit sisältävät erilaisia numerohahmoja, animaatioita, lauluja ja monta muuta opettavaista leikkiä. Lue tästä, kuinka Oppivat Education Oy:sta tutut Pia Koivisto ja Annika Karjalainen testasivat Numberblocks-kuutioita ja kertovat nyt omin sanoin erilaisista käyttömahdollisuuksista.

Näin inspiroit lapsia leikkimään ulkona
15. kesäkuuta 2023

Näin teet korin, joka on täynnä loistavia leluja ulkoleikkiin

Saat tästä artikkelista inspiraatiota, jolla täytät korillisen ulkoleikkivälineitä, jotka voit sitten säilyttää ulko-oven. Kun lelut saa helposti mukaan sekä takaisin paikoilleen, muuttuu ulkoleikki nopeasti osaksi arkipäivää. Tiesitkö, että jo 20 minuutin aktiivinen leikki ulkona auttaa lastasi voimaan paremmin? Samalla hänellä on mahdollisuus tavata uusia tuttavuuksia kotipihalla. Kuka lähtisi mukaan hyppäämään hyppynarua tai temppuilemaan jojolla?

Leikkejä kotipihalla
7. kesäkuuta 2023

Näin varustat pihan ulkoleikkeihin

Lapset haluavat useimmiten olla siellä missä mekin olemme – myös kotipihalla. Kokosimme kaikki parhaat vinkkimme, kuinka varustat pihan ulkoleikkeihin – ja pääset itse nauttimaan kupillisesta kahvia auringon paisteessa.
Valitse lapsellesi sopiva potkulauta
1. kesäkuuta 2023

Opas: Valitse oikea potkulauta lapsellesi

Temppuscootti vai potkulauta paikasta toiseen liikkumiseen? Opastamme sinua ostamaan oikean potkulaudan lapsesi pituuden ja tarpeiden mukaan – aina 2-vuotiaasta teini-ikäiselle. Lue lisää!

Vinkit, kuinka ryhdytte oma-aloitteiseen vauvauintiin
28. huhtikuuta 2023

Turvallista ja rauhallista vauvauintia – omin päin!

Haluatko lähteä uimahalliin vauvan kanssa harjoittelemaan vauvauintia? Tiesitkö, että vauvauinnin kurssi ei ole välttämätön. Joskus voi jopa olla parempi ryhtyä harjoittelemaan omin päin, ja päättää itse oppituntien tempo. Baby-steps.dk:n Ann Helene kertoo parhaimmat ja tärkeimmät vinkit vauvauinnin aloittamiseksi.

Vappu 2023: Näin valitsette parhaimmat puvut ja ryhdytte roolileikkeihin
12. huhtikuuta 2023

Vappu 2023: Näin valitsette parhaimmat puvut ja ryhdytte roolileikkeihin

Osaatko vastata näihin kolmeen kysymykseen, jotka auttavat lapsen vapunasun valinnassa? Lue lisää vinkkejä vapun viettoon Leluakatemian blogista.

Kosketa lastasi - Helppoja vinkkejä vauvan hierontaan ja päivittäiseen kosketukseen
5. huhtikuuta 2023

Kosketa lastasi - Helppoja vinkkejä vauvan hierontaan ja päivittäiseen kosketukseen

Koronarajoitusten aikana koskettaminen oli käytännössä kiellettyä. Mutta on kuitenkin todella tärkeää muistaa koskettaa lähimmäisiämme, ja erityisesti olla lähellä vauvaasi.

Lue lisää, miksi kosketus on niin tärkeää, ja kuinka se edistää vauvasi hyvinvointia, unta sekä turvallisuuden tunnetta.

Isa leikkimässä vauvansa kanssa
5. huhtikuuta 2023

Havainnoi vauvaasi: Vinkkejä vauvasi signaalien ymmärtämiseen

Lue, kuinka opit ymmärtämään vauvasi signaaleja, ja miksi et voi olettaa kaikkien vauvojen kommunikoivan samalla tapaa.

Opi erottamaan vauvan itkun äänet
5. huhtikuuta 2023

Kuuntele vauvaasi: Helppoja vinkkejä vauvan äänien ymmärtämiseen

Olemme saaneet apua terveydenhoitaja Marianne Højer Andersenilta, joka kertoo omat parhaat vinkkinsä vauvan itkun kuunteluun ja ymmärtämiseen. Lue tästä, kuinka onnistut pysymään itse rauhallisena, ja kuinka kuulet/ymmärrät, mitä vauvan erilaiset itkut tarkoittavat.

Näin vahvistat lapsesi karkeamotorisia taitoa
3. huhtikuuta 2023

Leikkiopas 4: Vahvista lapsesi karkeamotorisia taitoja

Onko lapsesi vauhdissa kellon ympäri? Kiipeääkö hän jatkuvasti pöytien päälle, roikkuu puissa, tasapainoilee reunakiveyksillä ja heittelee kaikkea, mikä muistuttaa palloa?

Istu silloin alas ja lue tämä artikkeli samalla, kun otat pienen hengähdystauon. Lapsesi harjoittelee vain hieno- ja karkeamotorisia taitojaan täyttä häkää.

Leikkiopas 3: Näin treenaat lapsen tuntoaistia
20. maaliskuuta 2023

Leikkiopas 3: Näin treenaat lapsen tuntoaistia

Tuntoaisti viestii aivoille, kun iho rekisteröi kosketusta. Tämän jälkeen aivot päättävät, onko kutittaminen, halaaminen, kylmä tai kuuma joko miellyttävä vai uhkaava kokemus.

Onko lapsellasi voimakas vastareaktio halauksiin, pukemiseen, peseytymiseen tai muuhun kosketukseen? Lue tästä artikkelista lisää lapsen tuntoaistiherkkyydestä.

Hvad betyder STEM for børn?
17. maaliskuuta 2023

STEM-oppiminen – mitä se on?

STEM on metodi eri tieteenalojen oppimiseen, jonka pohjana on konkreettinen ongelmanratkaisu ja uteliaisuus. STEM-tyylisessä oppimisessa perinteiset akateemiset rajat tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan välillä hämärtyvät, ja lapset kutsutaan olemaan keskeinen osa oppimisprosessia. Koska lapset oppivat parhaiten kokeilemalla itse.

Voit lukea aiheesta paljon lisää täältä.

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Connetix-, Magna-Tiles- ja Magformers-tuotteista
23. helmikuuta 2023

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Connetix-, Magna-Tiles- ja Magformers-tuotteista

Sopivatko Magna-Tiles-laatat yhteen Magformers-palikoiden tai Connetix-sarjan osien kanssa, ja mikä on kaikista paras magneettilelu? Mitä ostaa 3-vuotiaalle lapselle, ja onko magneettipallorata kestävää kehitystä tukeva lelu? Lue Leikkitätien perusteellinen opas liittyen magneettisiin rakennusleluihin ja saa vastaukset kaikkiin kysymyksiisi liittyen Magformersiin, Magna-Tilesiin ja Connetixiin. Kun olet lukenut oppaamme, tiedät kaiken tietämisen arvoisen magneettileluilla rakentamisesta.

Onko peukalosi keskellä kämmentä? Kokeile askartelujumppaa Leluakatemian kanssa.
16. helmikuuta 2023

Onko peukalosi keskellä kämmentä? Kokeile askartelujumppaa Leluakatemian kanssa.

Luovuus on loistava tapa juhlia mielikuvitusta. Monille se on tapa paeta arjen stressiä ja hälinää, ja toisille se on yksi tärkeimmistä työvälineistä. Ehkä savi, maalit ja muotit eivät ole kiinteä osa juuri teidän arkeanne, mutta jos sinä ja lapsesi haluatte olla luovia yhdessä, kurkkaa Leluakatemian blogiin, ja ota neljä helppoa Askartelujumppa-vinkkiämme käyttöön. Lapsesi on tottunut käyttämään luovuuttaan, mutta kenties sinun luova lihaksesi tarvitsee hieman vahvistusta? Saat sitä täältä. Hyppää mukaan!

Leijonanloikkia ja virstanpylväitä: Ota rauhassa, sillä aivot ovat plastiset
12. tammikuuta 2023

Leijonanloikkia ja virstanpylväitä: Ota rauhassa, sillä aivot ovat plastiset

Toimintaterapeutti Ann Helene kertoi meille, kuinka puhe, aistimotoriikka ja liike ovat yhteydessä toisiinsa. Lapsesi oppii kaiken ajallaa, vaikka toisten lapset saattavat osata syödä haarukalla ja veitsellä jo kontatessaan.

Harjoittele sosiaalisia taitoja Halloweenin aikana
10. lokakuuta 2022

Onnistu hankalissa Halloween-tilanteissa: 12 visailukorttia ilmaiseksi

Halloweenina lapset ja monet erilaiset kodit kohtaavat hieman epätavallisissa puitteissa. Tilanne voi olla sosiaalisesti hieman haastava, josta sekä sinä että lapsesi selviätte paremmin, kun olette hyvin valmistautuneita. Käytä 12 tilannekorttiamme vaikka hauskaan roolileikkiin tai visailuun, joiden avulla voitte harjoitella sosiaalisia taitoja Halloweenia varten. Näin kasassa on kaikki ainekset karmaisevaan hyvään Halloweeniin!