Tue lapsesi kehitystä – lue ajatuksiamme lapsista nyt Leluakatemian blogista

Mitä lapsesi tarvitsee iltapäivisin koulun jälkeen?
23. huhtikuuta 2024

Mitä lapsesi tarvitsee iltapäivisin koulun jälkeen?

Millä keinoilla lapsesi rauhoittuu parhaiten pitkän koulupäivän ja iltapäiväkerhon jälkeen - ja miten vapaa-ajan aktiviteetit, ruutuaika tai leikkitreffit todella vaikuttavat lapsesi hyvinvointiin? Tunnista omat toimintamallisi ja saa toimintaterapeuttimme Ann Helenen parhaat vinkit lapsesi tarpeiden täyttämiseen ja tasapainon luomiseen rakastavalla tavalla.

Suositeltu ruutuaika lapsille ja teini-ikäisille: Näin luot hyviä rutiineja
18. huhtikuuta 2024

Suositeltu ruutuaika lapsille ja teini-ikäisille: Näin luot hyviä rutiineja

Haluatko auttaa lastasi kehittämään terveen suhteen verkon käyttöön ja ruutuaikaan?
Onko sinun vaikea arvioida, onko lapsesi netin käyttö suositusten mukaista, vai onko syytä olla huolissaan?

Lue Leluakatemian suositukset siitä, miten autat lastasi luomaan hyviä digitottumuksia ja miten kiinnittää huomiota koko perheen ruutuajan käyttöön.

Näin käytämme tekoälyä Leluakatemiassa
10. huhtikuuta 2024

Näin käytämme tekoälyä Leluakatemiassa

Tällä sivulla voit lukea tekoälystrategiastamme. Se kertoo robottien käytöstä Leluakatemiassa.
Olemme aina pyrkineet kertomaan rehellisesti, aidosti ja totuudenmukaisesti lelujen arvosta lapsellesi ja niiden ominaisuuksista suhteessa kestävään kehitykseen. Teemme samoin robottien ja tekoälyn suhteen. Voit siis jatkossakin luottaa siihen, mitä kerromme leluista ja lasten kehityksestä.

Vappu 2024: Parhaimmat puvut ja roolileikit
22. maaliskuuta 2024

Vappu 2024: Parhaimmat puvut ja roolileikit

Viitta? Puku? Hattu? Naamio vai kasvoväreillä piirretty tiikeri? Poimi ideat parhaisiin vappuasuihin ja vapun viettoon lasten kanssa Leluakatemian blogista.

Pukeutumislaatikko kestää aikaa
20. maaliskuuta 2024

Pukeutumislaatikko on leikkien & lelujen ykkönen

Pukeutuminen ja roolileikit ovat Leikkitätien mielestä leikkien aatelia, sillä on ehdottoman tärkeää harjoitella toisen rooliin asettumista. Pukeutuminen ja eri rooleihin eläytyminen kehittää myös lapsesi identiteettiä, ja on itse asiassa myös jotain, jolla me aikuiset leikittelemme päivittäin. Pukeutuminen ja puvut ovat lisäksi ekologisestikin kestävimpiä lasten leluja. Lue lisää tästä blogista ja saa myös parhaat vinkkimme lasten pukeutumislaatikon varusteluun.

Koulunalku 2024: Hyviä neuvoja vanhemmille
15. maaliskuuta 2024

Koulunalku 2024: Hyviä neuvoja vanhemmille

Ottaako pieni päiväkotilapsesi ensimmäiset askeleet koulutiellä? Tuntuuko lapsesi yhtäkkiä paljon etäisemmältä.

Lue tästä blogikirjoituksesta parhaimmat neuvomme, jotka lähentävät teitä ja auttavat tekemään koulun aloituksesta paremman.

Auttavatko painopeitot ja painotuotteet levotonta lasta?
8. maaliskuuta 2024

Auttavatko painopeitot ja painotuotteet levotonta lasta?

Lue lasten toimintaterapeutti Camilla Ejsingin vinkit ja neuvot lapsen motorisen levottomuuden vähentämiseen. Tässä blogipostauksessa kerromme mitkä leikit ja aktiviteetit voivat olla hyödyksi ja miten painotuotteita ja painopeittoja tulee - ja ei tule - käyttää.

Pääsiäisperinteiden jäljillä – Lue hauskat faktat pääsiäispupusta
23. helmikuuta 2024

Pääsiäisperinteiden jäljillä – Lue hauskat faktat pääsiäispupusta

Lapsia ei noin vain narrata. Jossain vaiheessa sinulta kysytään, miksi pääsiäispupu munii suklaamunia. Tai mitä näillä kahdella yleensä on tekemistä keskenään.

Yhtäkkiä biologian taitosi eivät autakaan pääsiäisperinteiden valaisemisessa lapselle.
Jos haluat saada järkevän selityksen sille, mistä pääsiäispupu oikeasti tulee ja miksi se tuo lapsille pääsiäismunia, ja onko se itse asiassa kani vai jänis, liity Leikkitätien seuraan ja lue selitys täältä Leluakatemian blogista.

Montessori: Uusi, vanha näkökulma lasten oppimiseen
20. helmikuuta 2024

Montessori: Uusi, vanha näkökulma lasten oppimiseen

Oletko jo kuullut Montessoripedagogiikasta? Tässä pedagogiikka metodissa lapset oppivat hallitussa ympäristössä vapaan leikin kautta - aikuiset sekaantumatta. Tämä on jo melko vanha oppimistapa, mutta me opimme jotain uutta. Lue täältä lisää ja tule sinäkin hieman fiksummaksi.

Auta lasta oppimaan tähtitiede-innostuksensa kautta
31. tammikuuta 2024

Nörttiopas: Tähtitiedettä lapsille

Mikä on Superkuu ja miten pitkä matka on Marsiin? Onko lapsellasi paljon kysymyksiä? Jaksaako lapsesi olla kiinnostunut samasta lelusta tai aiheesta tuntikausia? Sinulla taitaa olla kotona pieni nörtti. Eli ihastuttava pieni asiantuntija, joka jaksaa uppoutua häntä kiinnostaviin aiheisiin tuntikausiksi.

Me Leluakatemiassa juhlimme kaikenlaista nörtteilyä, ja siksi haluamme näyttää sinulle, kuinka paneutuminen johonkin asiaan toden teolla voi olla mitä loistavin lähtökohta hauskalle oppimiselle.

Mitä on lasten työmuisti?
29. tammikuuta 2024

Tämä kannattaa tietää lasten työmuistista ja sen vahvistamisesta

Ovatko lapsesi opettajat koulussa tai päiväkodissa ottaneet puheeksi lapsesi heikentyneen tai alentuneen työmuistin? Lue tämä työmuistia käsittelevä blogikirjoitus Leluakatemian blogissa ja saa apua käsitteen ymmärtämiseen sekä vinkkejä keinoista, joilla voit auttaa lastasi muistamaan hieman paremmin.
Mitä voi oppia…kakasta?
22. tammikuuta 2024

Mitä voi oppia…kakasta?

Valjasta lapsesi innostus oppimiseen maailman luonnollisimmasta asiasta mutkattomalla ja läsnä olevalla tavalla – leikin kautta. Me Leluakatemiassa uskomme, että motivaatio on kaiken oppimisen A ja O. Jos otat lähtökohdaksi lapsesi kiinnostuksen kohteet, motivaatio oppimiseen tulee täysin itsestään.

Näin järjestät lastenhuoneen Montessori-vaikutteiseen leikkiin
20. joulukuuta 2023

Järjestä lastenhuone leikkiä varten: 9 tärkeintä vinkkiä

Syvenny yhdeksi päiväksi, ja tee lastenhuoneesta keidas, joka innostaa ihanaan leikkiin. Katso 9 vinkkiämme Montessori-vaikutteiseen lastenhuoneen uudellenjärjestelyyn, ja osallistukaa jatkossa lapsen kanssa yhdessä epämääräisten lelukasojen torjumiseen lastenhuoneessa. Lue lisää täältä.

Lapsen taidot kehittyvät lajitteluleikkejä leikkiessä
18. joulukuuta 2023

5 taitoa, jotka lapsesi oppii leikkimällä lajitteluleikkejä

Miksi lajitteluleluilla leikkiminen on suora tie elämäntaitojen, rauhallisuuden ja jopa sanavaraston ja matematiikantaitojen karttuttamiseen? Lue tästä oppaastamme viisi asiaa, jotka lapsesi voi oppia lajittelusta. 

Apuvälineet voivat auttaa keskittymään
8. joulukuuta 2023

Time Timer -kello, Fidget-setti ja Thinking Putty -muovailumassa: Apuvälineet keskittymisen tueksi

Niin lasten kuin aikuistenkin keskittymisvaikeudet ovat lisääntyneet, ja sen ovat huomanneet työssään myös kaksi peruskoulun erityisopettajaa, Pia ja Annika, jotka saivat oppitunneille testattavakseen joitakin Leluakatemian tuotteita keskittymisen tueksi. Paransivatko ajastin, moniosainen fidget-setti sekä hypisteltävä muovailumassa oppilaiden keskittymistä oppitunnilla, ja mitä oppilaat itse vaikuttivat pitävän näistä keskittymisen apuvälineistä? Lue lisää tästä blogikirjoituksesta!
Pureskelu rauhoittaa
31. lokakuuta 2023

Apua, lapseni pureskelee kaikkea

Tuntuuko sinusta, että lapsesi jatkuvasti pureskelee, mutustelee ja imeskelee paljon erilaisia asioita kuten hihansuita ja kyniä? 
Siinä tapauksessa sensorisesta pureskeluvälineestä voi olla apua.  
Lue oppaamme liittyen lapsiin, jotka pureskelevat, ja saa myös vinkit oikeanlaisen sensorisen pureskeluvälineen hankkimiseen. Saat myös toimintaterapeuttimme neuvot pureskelevan lapsen ymmärtämiseksi ja auttamiseksi.

Katso kaikki digitaaliset lelumme
28. elokuuta 2023

Interaktiiviset lelut tuovat kotiin sekä todellista että virtuaalista leikkiä

Digitaalinen universumi tarjoaa upeita leikkitapoja, joissa yhdistellään käsiteltäviä hahmoja sovelluksen kanssa. Lue blogistamme lisää digitaalisesta leikistä sekä uusista AR-peleistä. Ja mitä se AR oikein tarkoittaa? Opi aiheesta lisää täältä.

Opi ratsastamaan keppihevosella – 10 hyvää puolta ja 3 hauskaa leikkiä
9. elokuuta 2023

Opi ratsastamaan keppihevosella – 10 hyvää puolta ja 3 hauskaa leikkiä

Miksi keppihevoset ovat nousseet niin suosituiksi ja mitä niiden kanssa voi oikein leikkiä? Saa hyviä ideoita ja inspiroidu keppihevosleikeistä ja varusteista. Lue myös 10 hyvää puolta keppariharrastuksen aloittamisesta.

Mathlinks Numberblocks sopiii eri ikäisille lapsille
22. kesäkuuta 2023

Numberblocks kehittää matemaattisia perustaitoja leikin kautta

Uudet Numberblocks-paketit sisältävät erilaisia numerohahmoja, animaatioita, lauluja ja monta muuta opettavaista leikkiä. Lue tästä, kuinka Oppivat Education Oy:sta tutut Pia Koivisto ja Annika Karjalainen testasivat Numberblocks-kuutioita ja kertovat nyt omin sanoin erilaisista käyttömahdollisuuksista.

Näin inspiroit lapsia leikkimään ulkona
15. kesäkuuta 2023

Näin teet korin, joka on täynnä loistavia leluja ulkoleikkiin

Saat tästä artikkelista inspiraatiota, jolla täytät korillisen ulkoleikkivälineitä, jotka voit sitten säilyttää ulko-oven. Kun lelut saa helposti mukaan sekä takaisin paikoilleen, muuttuu ulkoleikki nopeasti osaksi arkipäivää. Tiesitkö, että jo 20 minuutin aktiivinen leikki ulkona auttaa lastasi voimaan paremmin? Samalla hänellä on mahdollisuus tavata uusia tuttavuuksia kotipihalla. Kuka lähtisi mukaan hyppäämään hyppynarua tai temppuilemaan jojolla?