Black FridayBlack Friday

Black Friday 2024

Black Friday 2024: Leluja alennushintaan

Black Friday on alun perin pohjoisamerikkalainen tapahtuma, jonka olemme myös viime vuosien aikana ottaneet osaksi pohjoismaista kulttuuriamme. Yhdysvalloissa Black Friday -päivästä on tullut vuoden suurin ostopäivä, jolloin kaupat tarjoavat järjettömiä alennuksia aina pesuaineista ja elektroniikasta urheiluvälineisiin, vaatteisiin, autoihin ja leluihin. Ensin amerikkalaiset syövät vatsan täydeltä kalkkunaa kiitospäivän kunniaksi ja seuraavana päivänä he shoppailevat Black Friday -päivän kunniaksi – ja erityisesti myös joulua varten.

Milloin on Black Friday?

Monet suomalaiset pitävät silmällä, mihin päivämäärään Black Friday sijoittuu. Tapahtuma on aina marraskuun 4. perjantai. Vuonna 2024 tämä tarkoittaa perjantaita 29. marraskuuta. Päivä on sidottuna amerikkalaiseen pyhäpäivään, kiitospäivään. Mutta miksi päivää vietetään ainoastaan tuolloin? Lue, niin kerromme tässä lisää.

Mikä Black Friday oikein on?

Black Friday kaikkine hyvine alennuksineen ja tarjouksineen sijoittuu, kuten jo mainittu, kiitospäivän jälkeiseen perjantaihin. Kiitospäivä on suuri amerikkalainen pyhäpäivä, jota vietetään aina marraskuun 4. torstaina.
 
Monet amerikkalaiset ottavat sen jälkeisen perjantain vapaaksi, ja siksi heillä on aikaa käydä jouluostoksilla.
 
Alun perin "Black Friday" viittasi valtavaan, kiitospäivän juhlinnasta palaavaan ihmismäärään, mutta tänä päivänä vähittäiskaupat ovat kääntäneet termin tarkoittamaan sitä, että kesäkauden punaiset myyntiluvut saataisiin vihdoin muuttumaan mustiksi, joka tarkoittaa parempaa tuloa ja voittoa.

Kuinka moni hyödyntää Black Friday -tarjouksia?

Black Friday on siis vuoden suurin ostopäivä, ja jos katsomme Pohjolassa esimerkiksi Tanskan myyntilukuja, niin vuonna 2014 tuona päivänä tehtiin yhteensä 4,5 miljoona ostotapahtumaa. Seuraavana vuonna tanskalaiset käyttivät melkein 2 miljardia Tanskan kruunua (lähes 270 miljoona euroa) Black Friday -päivän aikana.
 
Viimeisimpiä myyntilukuja ja käytettyjä rahamääriä on vaikeampi saada selville, sillä Nets luovuttaa nämä tiedot nykyään ainoastaan Tanskan Keskuspankille.
 
Tiedämme kuitenkin, että viime vuonna tanskalaiset käyttivät lähes 400 000 miljoonaa Tanskan kruunua pelkästään MobilePay-sovelluksella. Olemme varmoja, että monen yrityksen luvut muuttuivat punaisista mustiksi.

Cyber Monday: Halvat lelut tarjoushintaan!

Nykyään yrityksillä on jo toinen mahdollisuus alentaa hintoja – tai ehkä oikeammin muotoiltuna, asiakkaillamme on nyt pidennetty tilaisuus ostaa upeita, laadukkaita leluja tarjoushintaan. Cyber Monday on nyt uusin villitys, jonka monet verkkokaupat ovat lisänneet suureksi myyntipäiväkseen.
 
Cyber Monday termi otettiin käyttöön vuonna 2005. Markkinoinnin asiantuntijat Yhdysvalloissa havaitsivat, että kiitospäivän jälkeinen maanantai oli yksi vuoden suurimmista myyntipäivistä maan verkkokaupoissa.
 
Ihmiset, jotka olivat lähteneet kiitospäivän viikonlopun viettoon perheidensä luo maalle, jossa on yleensä huono Internet-yhteys, palasivat seuraavana maanantaina takaisin töihin.
 
Nopealla ja vakaalla Internet-yhteydellä he saattoivat vihdoin ostaa lapsilleen kaikki ne vaatteet, kengät ja tavarat, joita olivat käyneet katselemassa kaupan ikkunoissa pyhäpäivien aikana. Tästä syystä markkinoijat kutsuvat tätä päivää nimellä Cyber Monday – sillä myynti tapahtuu ainoastaan netissä, toisin kuin Black Friday -päivänä, joka on myös iso päivä tavallisille, fyysisille kaupoille.

Miksi Black Friday -päivää vietetään myös Suomessa?

Emme Suomessa tai muissa Pohjoismaissa juhli kiitospäivää, mutta olemme kuitenkin ottaneet tämän ostospäivän omaksemme ja monet hyödyntävätkin näitä hyviä tarjouksia vuoden joululahjojen ostamiseen. Jos huomaat, että joulusukasta, adventti- tai joululahjakalenterista puuttuu lahjoja, niin löydät sivuiltamme tähän tarkoitukseen myös loistavia pieniä lahjoja.
 
Emme Leluakatemiassa pukeudu täysin mustiin Black Fridayn kunniaksi, vaan täytämme virtuaaliset hyllymme kauniilla, värikkäillä ja opettavaisilla leluilla.
 

Oletko jo kuullut Leluakatemian Black Friday -lupauksesta?

Oletko ostanut potkupyörän, nukkekodin, lautapelin tai valtavan kirahvin muotoisen pehmolelun täydellä hinnalla Leluakatemian verkkokaupasta ja huomaat nyt, että tarjoamme lelun alennettuun hintaan Black Fridayn aikana?
 
Ei syytä huoleen, sillä olemme iloisia, että ostit leluja jo hyvissä ajoin ja haluamme palkita sinua siitä. Ota meihin yhteyttä ja ilmoita tilausnumerosi, ja minkä tuotteen hintaa alensimme, niin varmistamme, että saat erotuksen hyvityksenä, jonka voit käyttää meillä seuraavan ostoksesi yhteydessä.
 
*HUOM! Kaikkien tuotteiden saatavuutta ei voida taata koko tarjouksen voimassaolon ajan. Lisäksi haluamme huomauttaa, ettei Black Friday -tarjouksia voi yhdistää muihin tarjouksiin tai alennuksiin. Jos haluat olla varma, että tulet saamaan toivomasi tuotteet, niin on hyvä idea toimia jo nyt! Huomautamme myös, että Black Fridayn yhteydessä on odotettavissa tavallista pidemmät toimitusajat, sillä tavarantoimittajilla riittää kiirettä varmistaessaan tuotteiden lähtemisen kaikille ostajille.
 
Toivomme, että löydät meiltä loistavia Black Friday -tarjouksia ja parhaat lahjat pukinkonttiin!